Dichterlijke schilderijen. Ze vertellen verstilde gedichten.

uit 2015 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De geknakte klaproos

2019

Dit doek is gemaakt met olieverf (op linnen). Van dit trio klaprozen zal de geknakte bloem het eerst sterven. De vergankelijkheid heeft hier een voorsprong genomen op de overgebleven twee.

De vuurtoren

2019

Paneel met houtskool en potlood. In opdracht.

Entree naar de hemel

2019

Op dit doek (acryl) staat het leven symbool, zowel als de naderende dood. Het is de gelijknamige titel van mijn vijfde bundel die in 2018 is verschenen bij Poëziefonds OPEN (uitgeverij U2pi). Het is tevens de boekomslag van die bundel.   ‘Dichten zoals je hoopt  dat dichters dichten,  en beter nog, dat is hoe  Niels Landstra dicht’   Wim Daniëls

Moeder met kind

2019

Houtskool op paneel met gebrand hout en ruwe boomschors aan de zijdes (opdracht).

Ons één en zijgend zijn

2019

Het schilderij is gemaakt naar mijn gelijknamig gedicht uit de dichtbundel Entree naar de hemel (uitgeverij U2pi, Den Haag). Het thema hierin is Afwijzing. De bloemen op de grond zijn door de dame op het kleed beland, omdat zij zijn liefde voor haar hiermee afwijst. Vandaar de lege vaas in de hoek en haar afkeurende blik.  

Zeeman

2019

Houtskool en potlood op hout. In opdracht.

Boeket rozen op hout

2018

Het boeket is met acryl geschilderd op een houten paneel. De rode tinten glanzen prachtig bij een lichtbron.

Kerklicht

2018

De lichtbundels uit de ramen lichten echt op. De figuren komen uit de 11e eeuw, de tijd van de mystici. Het hout is her en der gebrand met een gasbrander, waardoor een diepe kleur is ontstaan. 

Klaprozen tegen blauwe hemel

2018

Dit grote doek is gemaakt in opdracht.

Mijmerende vrouw

2018

Dit portret is gemaakt in opdracht. Houtskool en potlood. Dit paneel hangt samen met het paneel van haar partner (de zeeman, ook op mijn site), in hun huiskamer. Bij zonsopgang en met fraaie verlichting 's avonds zijn ze samen elke dag in de juiste stemming. Op aanvraag kunnen er foto's worden toegestuurd voor een sfeerimpressie. 

Naakt op paneel

2018

Dit naakt is met houtskool en potlood getekend op zwerfhout en vastgezet met een houten lijst. Het oogt zowel verweerd als doorleefd, terwijl de treurige blik van het (bestaande) model tomeloos intrigeert

Bruisfontein

2017

Fotoprint op doek, ingekleurd met acrylverf. In werkelijkheid is het een klein schilderijtje in oliepastel en uitvergroot zijn werkelijke waarde toont.

Bakerende vrouw

2016

Houten paneel. Origineel op bestelling te maken. 

De Kastanje

2016

Acryl op fotoprint, origineel. Canvas. 60/90 Het gelijknamig gedicht staat in mijn dichtbundel "Droef het zwieren''.

Naakt van een schone

2016

Het schilderij is gemaakt in 2014 en aangekocht door mijn in 2017 overleden beste vriend Gert voor een symbolisch bedrag.  Van de afbeelding zijn nog wel ansichtkaarten te bestellen via mijn website. 1 € per stuk. 

Rustende naakte vrouw

2016

Fotoprint op canvas met acryl.

Klaprozen met rietstengels

2015

Deze klaprozen spreken tot de verbeelding. Op papier. Ook verkrijgbaar als ansichtkaart. 1 € per stuk.